Woodford Reserve släpper Master’s Collection slutlagrad på Brandyfat

Av den 27 mars, 2017
Woodford Reserve Master's Collection Brandy Cask Finish

Den 7 april lanseras 76 st flaskor Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment, flaskan finns inte i Örebro men kan beställas på förfrågan.

Slutlagringen framhäver det rika inslaget av torkad frukt och nötkaraktär som redan finns i bourbonen när den läggs på brandyfaten.

Mannen som har gett inspiration till denna utgåva är frihetskrigshjälten General William Woodford. År 1777 utmärkte sig General Woodford när han blev sårad i slaget vid Brandywine Creek i Pennsylvania och Woodford County blev därefter uppkallat efter honom. För att hedra hans uppoffring för nationen, har den första Kentucky Straight Bourbon Whiskey som slutlagras på amerikanska brandyfat skapats.

Woodford Reserve Master’s Collection introducerades år 2006 och varje lansering har hämtat inspiration från de traditioner och rika arv som omger dess historiska destilleringsplats.

För att få kallas en Kentucky Bourbon måste destillatet lagras på nya förkolnade ekfat. Brandyfaten följer inte dessa regler och därför är Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish tekniskt sett inte en bourbon.

Beskrivning
Färg: Varm röd ockra.
Doft: Potpurri av choklad, lönnsirap och kola ringlat över rostade hasselnötter, mörka russin och torkade tranbär. Mjuka toner av ek och kryddighet som dröjer kvar.
Smak: Kolatäckta torkade frukter och rostade hasselnötter uppvärmda av delikata toner av träig kryddighet.
Eftersmak: Lång och varm med en touch av kola som dröjer kvar.

Artikelnr: 20255-01
Alkoholhalt: 45,2 %
Volym: 70 cl
Pris: 999 kr
Tillgänglighet: Systembolagsbutikerna i Passagen i Stockholm, Hansacompagniet i Malmö och Nordstan i Göteborg. Systembolagsbutiken i Örebro kan beställa hem produkten på förfrågan.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login