Världshemligt på Junibacken i sommar

Av den 16 juni, 2017

Sommarlovet står för dörren och den 26 juni startar sommarens program, inne såväl som ute, och det är flera nyheter för besökarna.

Den grönskande trädgården är större med plats för att åka rutschkana, balansera på svampar eller njuta av en glass från Junibackens egen glasskiosk. Jojje Wadenius och Barbro Lindgrens musikaliska samarbete blir konsert under namnet Puss puss sant sant och pjäsen Loranga spelas på sommarscenen. Och i Paviljongen är det hemlighetsmakeri på gång.

– Sommaren på Junibacken är världshemlig för barnen i år. Med inspiration från Barbro Lindgrens självbiografiska böcker har Paviljongen förvandlats till en plats för hemlighetsmakeri, här kan barnen tissla och tassla om sånt de inte vill berätta för någon annan, kanske inte ens för pappa eller mamma, säger Lotta Brugge, marknadschef på Junibacken och fortsätter: – Alla som berättar en hemlis ska veta att den är i säkerhet hos oss.

Även inomhus huserar Barbro Lindgrens figurer. I en nyskapad värld möter besökarna Barbros fantasifulla karaktärer Vilda Bebin, Max, Loranga, Dollan och Barnhans. Tillsammans går barn och vuxna in i böckernas värld och bjuds på en gemensam upplevelse. Barbro Lindgren på Junibacken hade premiär den 7 april.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login