Unga dansare på länsturné

Av den 29 juni, 2017

Region Örebro läns feriepraktik för unga dansare på turné presenterar dansföreställningen: ROYALS.

Under vecka 25 till 27 arbetar tolv ungdomar från länet som dansare under handledning av årets feriepraktikkoreografer Emelie Wahlman och Clara Björck. Nytt för i år är en länsturné med stopp i Örebro, Hallberg, Kumla, Fjugesta, Nora och Karlskoga.

Feriepraktik för unga dansare arrangeras för fjortonde året. Syftet med feriepraktiken är att ge unga dansare inblick i och erfarenhet inom yrkeslivet som dansare, genom möten med yrkesverksamma koreografer.

Feriepraktiken innebär också arbetstillfälle för professionella danskonstnärer.

– Första året Region Örebro län hade feriepraktik för unga dansare var jag med som feriepraktikant och under den sommaren bestämde jag mig för att jag ville arbeta med dans, säger Emelie Wahlman, koreograf.

I dansförställningen ”ROYALS” utforskar dansarna maktstrukturer, normer, identitet och rockstjärnedrömmar. Tänk dig att Britney Spears och Godzilla har fått tolv argsinta kärleksbarn – tolv glittrande kungligheter som söker sin plats i den roll de tilldelats. Är de bättre än du är? Är de sig själva?

I ”ROYALS” utforskar 12 unga dansare tillsammans med två samtida koreografer maktstrukturer, normer, identitet och rockstjärnedrömmar.

Koreografer:
Emelie Wahlman och Clara Björck i samarbete med dansarna.

Dansare:
Anna Larsson, David Hermansson, Elvira Larsson, Liv Andersson, Chignuun Altan-Och, Alva Andersson, Ella Bruze, Sofia Löfdahl, Torun Graner, Stina Brengesjö, Molly Lindqvist Venuti och Zacharias Nilsson. 

Föreställningen turnerar i länet och dansas på följande datum, tider och platser:

4 juli:

  • 12.00 Stadsparken Örebro, gräsmattan mellan tennisbanan och Wadköping
  • 16.00 Folkets hus park, vid Resecentrum i Hallsberg
  • 17.30 Kumla Bibliotek, utanför entrén

5 juli:

  • 11.00 Fjugesta Centrum
  • 14.00 Sannabadet i Fjugesta

6 juli:

  • 14.00 Bryggeriet i Nora
  • 17.00 Karlskoga centrum

7 juli:

  • 12.00, 15.00 och 18.00 Stortorget Örebro, scenplatsen vid fontänen

Föreställningarna arrangeras av dans i Örebro län/Region Örebro län i samarbete med Örebro kommun, Hallsbergs kommun, Kumla bibliotek, Kumla kommun, Lekebergs kommun, Nora kommun.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login