Tobias Karlsson aktuell med sin nyproducerade dansikal

Av den 23 mars, 2017

Sveriges största pardanskompani Move Your Feet AB presenterar dansikalen Dansa samba med mig – en Hyllning till Cornelis, med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända bl.a. från Let´s Dance.

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva Cornelis på ett helt nytt sätt. Det blir en resa mellan Brasilien och Sverige, Sorg och lycka samt 1600-tal och 2017. Dansare kommer att illustrera låtar sjungna av tre sångare som kompletteras med inspelningar från artister som Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Alexander Rybak. Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.

Dansikalen som belyser samhällsfrågor
Cornelis kom till Sverige som ensam flykting vid 12 års ålder med känslan av att plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in. Även historien i dansikalen tar upp hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och lyckas, likt Cornelis som en dag var en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet och som ung invandra till Sverige. Det handlar om att vi måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin. Dansikalen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.

”Jag hade en dröm och vision om att få med några av mina största idoler i projektet, som t.ex. Lill Lindfors, och ännu är det ingen som tackat nej. Det gör mig så tacksam och ödmjuk. Det är helt fantastiskt att få chansen att skapa ännu en dansikal. Det har ju varit drömmen sedan jag var 15 år. Att den första då går hem hos svenska folket så pass att vi får lov att göra en uppföljare är ju helt overkligt!”, säger Tobias Karlsson. ”Det är en ynnest att få jobba med Cornelis ovärdiga låtskatt”

Medverkande
Tobias Karlsson, Calle Sterner, Björn Törnblom, Jeanette Karlsson, Maria Zimmermann, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Sigrid Bernson, Tobias Bader, Alexander Svanberg, Henric Stillman, Joanna Stillman, Maria Bild, Joakim Norsten, Jonathan Jaarnek Norén och Evelina Schönberg Olsén.

Dansikalen ”Dansa samba med mig” kan ses i Örebro:

  • Torsdag 14-sep Premiär, Örebro
  • Fredag 15-sep Örebro
  • Lördag 16-sep Örebro
  • Lördag 16-sep Örebro

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login