Svenskarna vill sova gott på semestern

Av den 4 juli, 2017

Under semestern vill svenskarna ha nära till stranden, det ska finnas balkong och sköna sängar, det visar en undersökning som är gjord av stugförmedlaren NOVASOL där 1004 svenskar svarade på vad som är det viktigaste när man väljer boende för semestern.

Alla har vi olika kriterier för en lyckad semester, men när 1004 svenskar ska välja sina tre viktigaste för sommarens boende väljer flest närheten till stranden (42 procent).

– Att bo nära stranden sätter verkligen guldkant på tillvaron. De semesterboenden som ligger nära vattnet är väldigt populära, de blir uppbokade först av alla, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på NOVASOL.

Balkong och sköna sängar
Andra kriterier som många anser är viktiga i valet av semesterboende är att det finns en balkong eller terrass (41 procent) och att det finns sköna sängar (39 procent).

– Det förvånar mig faktiskt att fler tycker det är viktigare med sköna sängar under semestern än exempelvis att ha en egen pool eller ha långt till närmsta granne, säger Torbjörn Fredman.

Koppla av i vackra omgivningar
Många svarar även att de tycker det är viktigt att boendet har en vacker omgivning (39 procent) och lugn atmosfär (33 procent).

– Jag tycker att undersökningen visar att när svenskarna väljer boende för semester drömmer de om att få njuta och koppla av under sina lediga dagar för att komma tillbaka till vardagen utvilade, Torbjörn Fredman.

Topp 5 – vad är det viktigaste när man väljer boende?

  1. Nära till badstrand (42%)
  2. Att huset har balkong eller terrass/altan (41%)
  3. Sköna sängar (39%)
  4. Vacker omgivning (39%)
  5. Lugn atmosfär (33%)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login