Sex av tio svenskar vill resa mer med sin partner

Av den 30 mars, 2017

Att resa kommer på första plats när svenskarna listar vad de vill göra mer av tillsammans med sin partner, näst mest populärt är att gå på restaurang. Det visar en ny Sifoundersökning som skidreseföretaget SkiStar låtit beställa.

– När vi reser tillsammans och får en paus från vardagen kommer vi närmare varandra, en fjällsemester som kombinerar god mat och nöjesliv med möjligheten att åka skidor ihop kan betyda mycket för relationen, säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Undersökningen visar att 57 procent av svenskarna skulle vilja åka på en weekendresa oftare tillsammans med sin partner. Även restaurangbesök är populära – 49 procent svarar att de skulle vilja äta ute ihop oftare.

– Vi ser att många väljer att skidsemestra på tu man hand, både ta några extra dagar ledigt under veckan men även över en helg. Det stora utbudet av mat och nöjen gör att skidorter som Sälen och Åre kan konkurrera med internationella storstäder när man ska boka en weekendresa, säger Linda Morell.

SkiStars skandinaviska skidorter, Åre, Sälen, Vemdalen, Trysil och Hemsedal, erbjuder ett flertal valmöjligheter för både par och ”livsnjutar-gäng”. Under våren kan man bland annat testa romantisk midnattsskidåkning, parta loss under Åre Sessions eller njuta av härlig afterski i vårsolen.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login