Sarek en svensk nationalskatt på handleden

Av den 12 juni, 2017
Sarek Ladies med tempererad urtavla och matchande armband.

I mars 2017 lanserade Gustafsson & Sjögren, GoS Watches, sin första damklocka Sarek Ladies som också är världens första damklocka med en urtavla av handsmitt mönsterstål.

Urtavlans mönster utvecklades av Johan Gustafsson med inspiration från Rapadalens slingrande vattenvägar i Sareks nationalpark. Varje klocka är unik eftersom varken urtavlans mönster eller färgkombinationerna som skapas i en värmebehandling går att återskapa.

GoS kunder uppskattar möjligheten att själv skräddarsy sin klocka genom att välja urtavlans mönster och färgkombinationer. Sedan juni 2017 finns ytterligare en valmöjlighet då GoS även erbjuder armband i alligatorskinn med matchande kontrastfärg. GoS är också det enda klockmärket som använder älgskinn för sina armband. Älgskinn är mycket mjukt och behagligt men samtidigt tåligt och till Sarek Ladies finns de enfärgade alternativen vitt, svart eller brunt älgskinn. 

Butikspriset för Sarek Ladies är 85,000kr (inkl moms) och de första klockorna levererades i april 2017.

  • Boett: 31.5x40x9mm (5ATM vattenskydd)
  • Glas: Plant safirglas med dubbelsidig antireflexbehandling, extra hård på utsidan.
  • Urverk: Soprod A10 med GoS triskele rotor som är mörkt satinerad och med en extra handtillverkad motvikt.
  • Urtavla: Handsmidd urtavla damaskerad i 164 lager och med ett Pool-mönster. Tempererad infärgning resulterar i unika kombinationer för varje urtavla.
  • Armband: Tunt armband som smalnar av till viklåset i rostfritt stål (16-14mm) och tillverkade i antingen svart, vitt eller brunt älgskinn eller pastellfärgat Alligatorskinn av högsta kvalitet.
  • Fem års garanti.

Kolla in Sarek Ladies här »

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login