Så här lätt reser svenska ungdomar i sommar

Av den 13 augusti, 2017

Ungdomar reser smartare och lättare än någonsin under semestern avslöjar Huaweis Sommarbarometer. Smartphones har blivit det viktigaste bagaget på semestern, och fungerar såväl som kamera som musikspelare. Mer än så behövs oftast inte i resväskan under sommarresan.

Huaweis undersökning Sommarbarometern genomfördes av Ipsos i maj 2017 i 12 europeiska länder bland personer mellan 18 och 45 år som har använt smartphones under de senaste 24 månaderna. Studien visar att bland svenskar i åldrarna 18 till 24 använder hela 94 procent sina smartphones för att ta bilder och 79 procent tar selfies under semestern. Ungdomar använder helt enkelt inte traditionella kameror i samma utsträckning. Detta beror delvis på sociala medier, unga användare tar inte bara foton. De fotograferar för att dela bilder på sociala medier, 73 procent av användarna i åldrarna 18 till 24 gör just det.

Huaweis Sommarbarometer visar också att 57 procent av åldersgruppen föredrar telefonen som musikspelare. Den används också vid fester och sociala tillfällen, närmare en av tre använder nämligen externa högtalare anslutna till sina smartphones via Bluetooth.

Detta, tillsammans med användandet av sociala medier, får dock konsekvenser. Batterier i smartphones som används av ungdomar tenderar att bli tömda snabbare på grund av stor användning. Närmare hälften av svenskar i  åldrarna 18 till 24 använder en power bank för att försäkra sig om att batteriet inte dör när telefonen behövs som mest.

Resa
Örebroguiden

Om undersökningen
Undersökningen Summer Barometer genomfördes i maj 2017 som en webbenkät av Ipsos på uppdrag av Huawei. Respondenterna var mellan 18 och 45 år från tolv europeiska länder, som äger och använt en smartphone de senaste 24 månaderna. Bland dessa var det 500 svenska respondenter. 

You must be logged in to post a comment Login