Robert Wells släpper drömalbumet inspelat i Sun Studios

By on 3 augusti, 2017

Robert Wells har landat ett av sina senaste drömprojekt, studioalbumet ”Sun Studio Sessions” med albumrelease den 17 augusti 2017 (Ginza) och släpps, digitalt, CD och på Vinyl. Inspelningen ägde rum under en vecka i maj i Legendariska ”Sun Studios” iMemphis,Tennessee!

Det är med sann glädje Robert Wells presenterar albumet och att kunna dela med sig av en dröm som gått i uppfyllelse.”It´s All About The Boogie” denna gång Live i studio på plattan. Albumet innehåller 15 låtar, nya egna låtar men även klassiker inspelat tillsammans med amerikanska världsmusikerna Legendaren Charlie McCoy (Grammy nominerad, Skivinspelningar med Elvis Presly, Bob Dylan m.fl Munspel), Billy Dean (Grammy Award Winner ,Alison Krauss, Kenny Rogers m.fl.) och Dan Wilkinson på Gitarr och Banjo tillsammans med Wells trio, Lasse Risberg (Bas) och Roine Johansson (Trummor) och Maria Wells.

Lyssna på ett första smakprov av singeln ”It’s All About The Boogie” här »

Albumet innehåller 15 spår och inspelade under en vecka i Legendariska ”Sun Studios” Albumet fick titeln Stockholm-Memphis då mixningen avslutningsvis gjordes i Stockholm.Det är med glädje Robert Wells släpper nya albumet och at kunna dela med sig av denna dröm som gått i uppfyllelse.”It´s All About The Boogie” denna gång Live i studio på plattan!

Albumrelease den 17 augusti 2017 (GINZA). På albumet gästar amerikanska musikerna Charlie McCoy (Grammynominerade, Musnpel), Billy Dean och Dan Wilkinson på munspel, sång och Banjo. Lasse Risberg (Bas) och Roine Johansson (Trummor) tillsammans med Maria Wells.

– En enorm kick att bara få se alla gamla mikrofoner, bandspelare, trumset, gitarrer och Jerry Lee Lewis gamla Honky Tonk pianot som stod mitt i studion. Så mycket musikhistoria som satt i väggarna.Vi blev så pass inspirerade att de få låtar vi trodde skulle spelas in, utökades snabbt i ren spelglädje. Vi tog av oss hörlurarna till slut och bara lirade.Teknikern Ples Hamilton tryckte på rött och sen körde vi på, säger Robert Wells och fortsätter, Jag måste erkänna att vi blivit bortskämda med underbar publik genom åren på alla möjligaformer av scener. Alltifrån klubbar, ishockeyarenor teatrar och även på lastbilsflak där vi stått och spelat.Under åren så har det alltid funnits en dröm om att uppleva riktig gammal hederlig skivinspelning som det gjordes på 50-60 talet. Med mycket Rock och Boogie i första hand inne i SUN STUDIOS i Memphis Tennesee.

Robert Wells medverkar i TV4 Nyhetsmorgon lördag den 5 augusti 2017. SVT2, SVT PLAY Robert Wells 30år som artist 9 aug Kl.18.00.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login