Reseguiden kickar igång Årets sommarstad 2017

Av den 31 maj, 2017
Årets sommarstad arrangeras av Reseguiden och firar i år 10-årsjubileum.

Nu är det dags att utse Årets Sommarstad 2017, i år är det tioårsjubileum för succétävlingen som arrangeras av Reseguiden.

Populära sommarstäderna Kalmar och Halmstad har slagits om segern de senaste åren men även små orter som Hjo och Härnösand håller sig bland topp 10. Kommer det någon ny uppstickare i år?

Var med och rösta fram Örebro!

Nu är det dags att utse Årets Sommarstad 2017 och omröstningen pågår mellan 30 maj och 12 juni, de senaste årens omröstningar har dominerats av mindre städer. Förra årets vinnare var Kalmar tätt följt av Halmstad och Västervik, den årliga omröstningen arrangeras av jämförelsesajten Reseguiden.se.

De lite mindre sommarstäderna är riktigt populära medan storstäder som Malmö, Göteborg och Stockholm har haft det tuffare de senaste åren. Det hade varit riktigt kul med en ny uppstickare i år, en raket tack vare spridning i sociala medier, säger Lina Barryd, kommunikationsansvarig på Reseguiden.

Reseguiden hoppas på att få större spridning genom att anordna två tävlingar i samband med omröstningen. I varje tävling kan man vinna en härlig hotellvistelse för två personer på Hotel Tylösand i Halmstad. Man tävlar genom att ge sitt bästa tips om sommarstaden vid röstning eller genom att lägga ut en bild på sommarstaden på Instagram och taggar med #åretssommarstad2017 #reseguiden och följer @reseguiden.

Nu uppmanar resesajten att alla ska börja engagera sig om de vill att deras favoritstad ska klättra högst upp på topplistan.

– Det är fritt fram för att starta kampanjer i sociala medier för att få andra att rösta på just deras favoritstad. Tillsammans kan man påverka mycket! Vi satsar på ännu fler röster i år, säger Lina Barryd på Reseguiden, mer engagemang i flera kanaler för att ska sätta nya rekord.

Rösta på Örebro här »

Sveriges 10 sommarstäder 2016
(Placeringen 2015 inom parentes)
1 (1) Kalmar
2 (2) Halmstad
3 (3) Västervik
4 (7) Karlskrona
5 (6) Varberg
6 (4) Härnösand
7 (11) Hjo
8 (13) Falkenberg
9 (14) Mariestad
10 (17) Helsingborg

Resa | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login