Örebro Hamnkrog Örebroarnas nya vattenhål

Av den 11 maj, 2017

I fredags 5/5 var det dags för Örebro Hamnkrog att slå upp portarna för första gången.

Efter en mycket lyckad premiär så laddar man nu om inför helgen och resten av sommaren.

Örebroguiden träffade Magnus Berglund en av initiativtagarna till Örebro Hamnkrog för en pratstund.

Jag hörde att ni hade en fantastisk premiärhelg.
– Ja det stämmer, vi hade en mycket trevlig helg.

Det är du och din bror som skapat Örebro Hamnkrog, berätta lite hur ni tänkte.
– Vårt koncept är att det hela skall vara trevligt, gemytligt och att alla skall känna sig välkomna. Du skall alltid kunna hitta något gott att äta och dricka, man skall alltid kunna komma hit oavsett om man är ett sällskap eller om man är ensam. Helt enkelt lite som en pub men mer åt restauranghållet, att åstadkomma den känslan ligger ju mycket på oss i personalen.

När det gäller maten hur ser menyn ut?
– Vi kommer självklart försöka att ha en hjälmargös på menyn, vi kommer att ha räkor och de mer klassiska rätterna som sallader, hamburgare, skagentoast och plocktallrikar. Det kommer även att finnas goda efterrätter.

Hur ser ert dryckesutbud ut?
– Vi har öl, vin och sprit. När det gäller vin kommer vi att hålla en bred men kort vinlista med både rött, vitt och rosé vin. Vad gäller öl så kommer vi att ha en större lista både från stora bryggerier och mindre lokala aktörer, vi har nu bland annat Örebro Brygghus och kommer troligtvis att ta in några öl från Nora Brygghus, det kan även bli fler lokala bryggerier vad det lider.

Vad har ni för öppettider?
– Under Maj kommer vi att ha öppet fredag till söndag, fredagar från 15:00 till sent, lördag från 12:00 till sent och söndag också från 12:00 till sent. Från och med juni kommer vi att ha öppet i princip varje dag, men där får vi också se vad som funkar. Vi är ju nya här nere och det har aldrig legat någon restaurang av liknande format här, så vi får vara ödmjuka inför uppgiften helt enkelt och se hur det tas emot.

Jag tycker att ni har en fantastisk miljö här nere, rofylld samtidigt som det hela tiden händer saker.
– Det stämmer och när båtarna läggs i så kommer det att bli mer rörelse, förhoppningsvis börjar de att sjösätta redan till helgen. Då finns det alltid någonting att titta på med båtar som går ut och lägger till eller folk som pysslar med sina båtar.

Hur många sittplatser har ni här?
– Vi har 84 sittplatser varav 24 är under tak, men markiser eller annan taklösning är på gång för de övriga.

Då får jag tacka för pratstunden och önska er lycka till.
-Tackar.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login