Nu blir det enklare att välja rätt dator

Av den 3 augusti, 2017
Genom att testa och kategorisera alla datorer enligt PCMark blir det enklare för kunden att hitta rätt dator.

Elgiganten inleder ett exklusivt samarbete med FutureMark® och utvärderingstestet PCMark® som mäter datorers prestanda baserat på verkliga uppgifter i användarnas arbetsliv och vardag. 

– PC-marknaden kan vara en djungel av tekniska specifikationer och på det här sättet vill vi göra det enklare för våra kunder att hitta rätt dator baserat på kundens faktiska behov, säger Mark Hammarberg, Commercial Manager Tech på Elgiganten.

FutureMark® är ett globalt företag med över ett decennium av expertis och innovation inom tester och verifiering. De skapar populära och oberoende prestationstester för bland annat PCs, notebooks, surfplattor och smartphones. Genom ett exklusivt samarbetsavtal blir nu Elgiganten först i Europa med att testa alla sina datorer enligt deras utvärderingstest PCMark, som mäter datorers prestanda genom tester baserade på verkliga uppgifter och aktiviteter i användarens arbetsliv och vardag. Datorerna delas sedan in i fyra kategorier; BasicHomeProduce och Create.

Elgiganten har närmare 300 datorer i sitt sortiment och genom att testa alla enligt PCMark® kan man ge en ännu bättre vägledning till kunderna vid köp av ny dator.

– Kunden är alltid i fokus för oss på Elgiganten och kan vi hjälpa kunden till ett ännu bättre val och köp så vill vi göra det. Genom att testa datorerna kan vi erbjuda ännu bättre vägledning vid valet av dator och kunden slipper betala för något som inte behövs eller kommer att användas, säger Mark Hammarberg.

Sammanfattning av indelningen och de fyra kategorierna
Basic
: Till den som vill använda sin nya dator till sociala medier, e-mail eller surf på internet.
Home: En dator för den som söker lite mer. Som vill strömma film, se på TV eller jobba med t.ex Office-paketet.
Produce: För tyngre kontorsarbeten eller enklare redigering av filmer och bilder. Ett väldigt bra alternativ för multitasking.
Create: Ett professionellt val för den som vill producera film, redigera foton, skapa musik eller arbeta grafiskt.

Kategoriseringen kommer att presenteras i anslutning till produkterna både på hemsidan och i varuhusen.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login