Maldiverna är drömresmålet som ökar mest

Av den 19 januari, 2017

Vita korallstränder kantade av gröna palmer som böjer sig mot det turkosblå havet. Så ser drömmen om det perfekta sol- och badresmålet ut för många svenskar, drömmen som allt fler förverkligar genom att resa till Maldiverna. Ving har sedan tidigare 11 öar i programmet och nu tillkommer Veligandu Island Resort och Vilamendhoo Island Resort.

Med Ving har svenskarna rest till Maldiverna sedan början av 70-talet, då Ving som första arrangör i världen startade resor till ö-riket. Då var det ett fåtal förunnat att kunna resa dit men idag lockar paradisöarna fler svenskar än någonsin. Jämfört med för fem år sedan är ökningen 446 procent.

– Det är svårt att komma närmare paradiset än på Maldiverna. Snorklingen är fantastisk och bokar man en water villa på pålar ute i havet, kliver man ner i ett akvarium direkt från sin egen terrass. Att snorkla med fiskar i regnbågens alla färger och se de stora jättesköldpaddorna är en upplevelse utöver det vanliga, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Maldiverna består av över tusen öar varav ett 90-tal är semesteröar. Ving erbjuder 13 olika öar inkluderat de två nytillskotten Veligandu Island Resort och Vilamendhoo Island Resort. Här står barfotaliv, sol, bad och avkoppling vid vita korallstränder på schemat varje dag.

Vilamendhoo Island Resort är ett härligt paradis i ö-riket Maldiverna som passar alla familjens medlemmar. Det finns aktiviteter för alla åldrar där stranden och havet står i fokus. Välj mellan dubbelrum invid stranden eller Jacuzzi Water Villas på pålar i havet.

Veligandu Island Resort är en liten romantisk paradisö med åldersgräns på 18 år. Liksom på andra öar är det kring stranden och havet allt kretsar, med aktiviteter både ovan och under vattenytan. Vill du bo riktigt lyxigt ska du välja en Water Villa, på pålar ute i vattnet men den som vill bo i en Beach villa, på stranden, har bara några meter ner till vattnet.

Allt fler flygbolag börjar trafikera Indiska Oceanen vilket både pressar ner priserna och gör öarna tillgängliga för fler. Bara det senaste året har antalet resenärer ökat med 80 procent och jämfört med för fem år sedan är ökningen hela 446 procent. De lägsta priserna finns under sommaren vilket bidragit till ett ökat resande under sommarhalvåret.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login