Lovisa Lundkvist uppträder på Kristinadagen

Av den 20 juli, 2017
Konsert i Loka kyrka med Lovisa Lindkvist.

Välkommen till ett evenemang som tar oss långt tillbaka bland Loka Brunns traditioner, Kristinadagen firar vi måndagen den 24 juli till minne av operasångerskan Kristina Nilsson som var på Loka Brunn under flera somrar och det är Lovisa Lindkvist som uppträder denna måndag.

Lovisa Lindkvist, född 7 december 1981, är en svensk sångare och Monica Zetterlund-stipendiat. Lovisa Lindkvist har även varit barnskådespelare, hon hade en liten roll i Den ofrivillige golfaren med Lasse Åberg 1991.

Lovisa Lindkvist har varit förband åt Dionne Warwick och sjungit med bl.a. Nils Landgren, Jan Allan samt medverkat på en samlingsplatta med visor av Bo Nilsson. Hon har även sjungit på Eliasson Award Dinner i Los Angeles.

Lovisa gav ut sitt debutalbum ” That Girl ” år 2006. Skivan innehåller låtar från The American Songbook men även ett par orginallåtar och blev kritikerrosad över hela landet. Den beskrevs som en fantastisk debut och Lovisa blev omnämd som Sveriges nästa stora jazzvokalist. Med på plattan är Jan Allan, Bengt Lindkvist, Tommy Jonsson och Wilgot Hansson.

Samma år tilldelades hon Monica Zetterlunds stipendium och plattan gavs även ut i stora delar av Asien och Europa.

2007 medverkade hon på en samlingsplatta med visor av Bo Nilsson, övriga medverkande på plattan är Monica Zetterlund, Tommy Körberg och Sylvia Wrethammar.

Andra plattan gavs ut 2009 där hon tolkar musik av bl.a Antonio Carlos Jobim och Sérgio Mendes. Vidare har Lovisa uppträtt på jazzfestivaler i bl.a Dubai, Eliasson Award Dinner i Los Angeles och varit förband åt soulstjärnan Dionne Warwick i Stockholms Konserthus.

Måndag 24 juli uppträder Lovis Lindkvist i Loka Kyrka.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Loka Brunn
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login