Lomo’ Instant Automat Glass mer gimmick än bra kamera

Av den 21 maj, 2017

Häromdagen kom det in en udda kamera till redaktionen, nämligen en modern variant av den klassiska Polaroid kameran.

Min första tanke när jag ser kameran är att detta måste vara en äkta hipsterprodukt, då den varken kändes särskilt praktisk eller ekonomisk.

Kameran är ändå genomarbetad och det är en viss känsla när man står och väntar på att få se bilden växa fram, den har ett vidvinkelobjektiv och kameran har fasta fokuslägen på 0,3 meter, 0,6 meter och 1 meter till oändligheten.

Det är för mig klart ovant att jobba med fasta fokuslägen och en automatik som jag inte riktigt vet hur den jobbar, men jag tycker bilderna får en skön lite artistisk touch och hela känslan i bilden blir väldigt retro.

Intressantast är den reaktion man får när man tar ut kameran bland folk på stan för den är oerhört positiv, det kanske är på festen eller andra evenemang den gör sig bäst.

En sak man skall tänka på om man funderar på den här kameran är att bilderna är i visitkortsformat så användningsområdet är begränsat.

Så för mig blir ändå känslan att hela meningen med kameran är att ta med den på fester och andra sociala tillställningar, för att få vara medelpunkten en liten stund.

Priset på kameran ligger på cirka 1800 kronor, men då måste man köpa till batterier för ungefär 150 kronor, bildkassett ingår heller inte i paketet och dessa kostar hundra kronor för ett tiopack så man får tänka på att priset per bild blir 10 kronor.

Min slutsats gällande Lomo Instant Automat Glass blir att den är mer en gimmick än en användbar kamera, men samtidigt en rolig pryl för att imponera på polarna med och det gör den.

Lomo Instant Automat Glass får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login