Konsert med hjärta av Kapten Röd

Av den 4 augusti, 2017

Kapten Röd är artisten som alla tycker om och han har lyckats bli folkkär, med flera stora prisutmärkelser som t.ex. årets artist för några år sedan helt otippad.

Hans texter och musik har fångat en stor publik som bara tycks bli större och i varierande åldrar. Efter genombrottet för tio år sedan med skivan ”Stjärnorna finns här” och med ett flitigt turnerande har han lyckats bli en av Sveriges större artister utan synas speciellt mycket i media.

Kapten Röds originella scenspråks känns igen när han intar scenen och en riktigt skön känsla förmedlas till oss i publiken med hans unika sound som gör sig bäst på sommaren. Ensemblen han har med är ett skickligt gäng som kan spela välljudande Reggaetoner som inte är den vanligaste musikgenren man hör på svenska konserter.

Publiken lever med i spelningen med en stor entusiasm och sjunger med i de flesta av låtarna samtidigt som många dansar.

Tempot hålls uppe på en jämn hög nivå och Kapten Röd står nästan aldrig stilla utan sjunger i ständig rörelse. Hela konserten känns äkta och naturlig, låtmaterialet innehåller flera höjdpunkter som ”Ju mer dom spottar” som är min favorit under konserten.

Han är ganska sparsam med mellansnack men får i gång publiken med sin ödmjuka framtoning som går hem hos alla. Kapten Röd är en av de mest originella artister jag sett och han befäster sin ställning som en av de mest intressanta musiker på den svenska musikscenen. Publiken fick en riktigt skön musikkväll på Strömpis serverad, dessutom för ynka 100 spänn.

Kapten Röd på Villa Strömpis får hela…

Bilder från konserten.

Se fler bilder från konserten här>>

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login