Kompakt kaffefröjd utan omvägar

Av den 22 juni, 2017
EQ.3 s500 (TI305206RW)

Att mala sitt eget kaffe förespråkas av finsmakare och baristor, för att få ut det bästa ur kaffebönan. Utöver nymalda bönor så finns det ytterligare faktorer som spelar roll för resultatet och förhöjer kaffeupplevelsen. Siemens kompletterar nu sitt utbud av helautomatiska espressomaskiner med EQ.3, som har alla nödvändiga funktioner för en smakrik espresso komprimerat i en maskin.

Nyckeln för den fulländade koppen kaffe är rätt kombination av olika faktorer under bryggningen. Vattentemperatur, tryck, malning och bryggning måste vara perfekt balanserade för att på bästa sätt kunna ta tillvara på kaffebönans kvalitet – något som det ofta omedvetet kompromissas med. Siemens lanserar nu ett kompakt alternativ i deras serie av helautomatiska espressomaskiner, som gör det enkelt för användaren att optimera slutresultatet utan att själv vara expert.

EQ.3 är utrustad med ett sensoFlow-värmesystem, som gör att vattnet håller en optimal och konstant temperatur under hela bryggningen så att bönorna kan utveckla sin fulla arom. Dessutom har maskinen en oneTouch-funktion som förenklar genom att låta användaren brygga kaffedrycker med en touch oavsett dryck. EQ.3 har en slitstark keramisk kvarn med lång livslängd, som får ut maximalt med kaffearom ur varje böna. Det går också att portionera önskad mängd mjölk direkt i koppen.

– Vi vill kunna ge våra konsumenter som uppskattar gott kaffe möjligheten att själva mala och brygga det perfekta kaffet. Med EQ.3 kompletterar vi EQ-serien med ett kompakt alternativ till ett något lägre pris för den som vill ha en lätthanterad espressomaskin med ett fulländat resultat, säger Angela Gustafsson Redén, Nordic Sales Marketing Manager på Siemens SDA.

EQ.3 är enkel att rengöra och har löstagbara delar som går att diska i diskmaskin. EQ.3 passar med sitt kompakta format bra för mindre kök. Espressomaskinen kommer i tre olika modeller och fem olika artikelnummer, där tre finns i butik nu (s300 och s500) och två lanseras i september 2017 (s100).

EQ.3 s100 (TI301209RW och TI30A209RW) – Högblank svart med tre olika kaffestyrkor. Rek. cirkapris: 6 499 SEK. I butik från och med september 2017.

EQ.3 s300 (TI303203RW och TI313219RW) – Lackad front med inslag av Titan- eller Safirsvart metallic. Har såväl display som koppvärmare och erbjuder fem olika kaffestyrkor. TI313219RW kommer med ett Brita filter och avkalkningstabletter. Rek. cirkapris: 6 999 SEK resp. 7299 SEK. I butik nu.

EQ.3 s500 (TI305206RW) – Rostfri frontdetalj. Har såväl display som koppvärmare, erbjuder sex olika kaffestyrkor och har en aromtätad bönbehållare. Rek. cirkapris: 7 699 SEK. I butik nu.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login