Kaffe, kudde och träningskläder följer med på semestern

Av den 18 juli, 2017

Semestertiderna har startat och väskan ska snart packas. I en undersökning gjord av NOVASOL, där 1004 svenskar svarade på vad de inte kan vara utan på semestern, visade det sig att bland annat kaffe, favoritkudden och träningskläder följer med på resan.

Hela 60 procent vill inte vara utan sitt svenska morgonkaffe på semestern. Även om kaffe kan köpas överallt i världen, så vill svenskarna ha det de är vana vid även på resan. Böcker (43 procent) och solglasögon (42 procent) vill vi heller inte glömma där hemma.

– Att dricka kaffe är en stark tradition bland oss svenskar, som vi inte vill släppa även om det är semester. Det är även då vi tar oss tid att läsa den där boken som vi i vanliga fall inte hinner läsa/somnar ifrån, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL

Favoritkudden måste få plats i resväskan
Att få sova gott på sin semester är viktigt för många. Undersökningen visar att mer än var tionde svensk (14 procent) packar ner sin favoritkudde i resväskan för att få sova bra.

– Vi har nog alla någon gång fått sova på en obekväm kudde, så det är inte så konstigt att många väljer att ta med sig sin egen kudde. Det hänger ihop med avkoppling och välmående på semestern, säger Torbjörn Fredman.

Mer än var tionde svensk tränar på semestern
När semestern startar har mer än var tionde svensk packat ner sina träningskläder i väskan. 13 procent av svenskarna planerar att träna på sin semester visar undersökningen.

– Jag tror denna siffra kommer att växa. Själv packar jag alltid ner träningskläder oavsett vart jag åker för att få till några löparrundor. Jag ser detsamma hos vänner och bekanta till skillnad för några år sedan, säger Torbjörn Fredman.

Topp 5 – Vad kan du inte vara utan på din semester?

  1. Kaffe (60%)
  2. En bok (43%)
  3. Solglasögon (42%)
  4. Favoritkudden (14%)
  5. Träningskläder (13%)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login