”Julen är nära” till Örebro Konserthus

By on 30 november, 2017

För åttonde året i rad beger sig Malena Ernman ut på sin publik- och kritikerrosade klassiska julturné, årets gästartist är Lasse Berghagen och konserten heter ”Julen är nära”.

Enligt tradition bjuds det på en personlig julkonsert där de blandar klassiska julfavoriter med folkmusik, jazz och opera. Turnén besöker femton städer med premiär i Helsingborg den 28 november och avslutas i Kalmar den 20 december med ett besök i Örebro lördag 2 december, biljetterna släpptes 19 maj.

Två av våra mest folkkära artister beger sig ut på gemensam julturné med start i slutet av november. I en personlig julkonsert bjuder Malena Ernman och Lasse Berghagen, tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtson och Svenska Stråkensemblen, på en personlig och stämningsfull helkväll där klassiska julfavoriter blandas med folkmusik, jazz och opera. ”En julkonsert i världsklass”, ”Det blir inte bättre” och ”Makalöst” är tre exempel ur den eniga hyllningskören i svensk press tidigare år.

Årets turné, den åttonde i ordningen, har premiär den 28 november på Helsingborgs Konserthus och besöker därefter Halmstad, Växjö, Örebro, Stockholm, Uppsala, Eskilstuna, Göteborg, Linköping, Västerås, Sundsvall, Falun, Gävle, Jönköping och Kalmar.

I år är Lasse Berghagen tillbaka som gästartist, han medverkade även 2015.

Vi klarar oss inte utan varandra!! Skämt åsido, förra året gjorde jag arenor och ishallar och det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till närheten och intimiteten som finns på konserthusen. Och jag vet ingen som är så rolig att jobba med som Lasse. Efter förra turnén så kändes det som vi hade så mycket mer att göra tillsammans. Vi har bara börjat, hälsar Malena.

Malena Ernman & Lasse Berghagen – ”Julen är nära” stannar till i Örebro och Örebro Konserthus lördag 2 december!

» Mer info här, info om extraföreställningen här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login