gtvplay-970-05

Ison & Fille kommer till Villa Strömpis

Av den 17 oktober, 2017

Ison & Fille har den senaste tiden bland annat släppt de nya låtarna ”Jag är jag” och “Vi skiner” med Blen på sång. Hösten 2015 var de med i ”Så mycket bättre” på TV4, föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och släppte samlingsalbumet ”Resumé”. Sommaren 2016 var en av landets mest hyllade hiphopakter ute på en Sverigeturné.

Ison & Fille är en av Sveriges största hiphop-grupper och har släppt två av genrens mest hyllade album, “För evigt” (2011) och ”Länge leve vi” (2014), och under hösten medverkade de i TV4:s “Så mycket bättre”. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts “Tänd ett ljus”, Kleerups ”With Every Heartbeat” (“Hjärtslag”) och Jenny Berggren/Ace of Base:s ”All That she Wants” (”Allt hon vill ha”) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare.

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet “Nästa nivå”, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på ”Ikväll är vi kungar”-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo. Förutom att medverka i “Så mycket bättre” uppträdde de under hösten på föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet “Resumé”, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.

Den 23 maj släpptes singeln ”Jag är jag” – en upplyftande uppmaning till stolthet över att få vara sig själv oavsett ursprung och identitet, en hyllning till det unika i varje människa, med orden ”Lev och låt leva, vi är lika olika”. Låten är producerad av Bram Bram. Samma dag släpptes också låten ”Vi skiner” med Blen på sång.

Fredag 20 oktober kommer Ison & Fille till Vibes, Villa Strömpis!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login