Gus Ring spelar på Café Deed

Av den 12 maj, 2017

Gus Ring är på turné för sitt nysläppta fullängsalbum Hypnoseas och vi på Café Deed har fått äran att vara ett utav turnéstoppen! Dessutom tar han med supporten Filip Burman.

Gus Ring
Gus Rings andra fullängdsalbum Hypnoseas släpptes den 21 April.

Med en grund präglad av ”do it yourself” scenen är dessa tio melankoliska, utelämnande och drömska låtar inspelade och mixade av Gus själv i en studio byggd i hans garderob.

Texterna berättar historier om ensamhet, kärlek och introversion till en grad att det känns som att musiken är Gus enda väg att kunna få ut dessa saker ur skallbenet. I en värld full av metronom tighta produktioner och auto tuneade sångstämmor skär Hypnoseas igenom som ett album fyllt av ärlighet, närhet och ord tagna rakt ifrån hjärtat.

Gus huvudinstrument är akustisk gitarr, vilken på visa spår spelas på ett väldigt nyskapande vis med en pinne gjord för meditations skålar. Albumet innehåller även instrument såsom trumpet, piano, klockspel och hemmagjord percussion med galgar.

Artworken är tecknad av Gus Ring på bilder tagna när hans bror utforskat undervattensvärlden i Malta vilket skapar en vision av mystisk som går hand I hand med de återkommande vatten-metaforerna i texterna. Hypnoseas består av tio ärliga, nära och varierade låtar inspelade over två års tid och är mastrade av Alf Håkan Åkesson (Weeping Willows, Dungen, First Aid Kit).

På tisdag den 16/5 klockan 18:00 är det dags att vara på Café Deed om du är sugen på lite drömsk pop.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login