Gotland Whiskys _ Isle of Lime Roma – släppt på Systembolaget

Av den 4 augusti, 2017

Den första augusti kl 10.00 2017 släpptes Gotland Whiskys – Isle of Lime Roma, det är företagets första publika utgåva av den ekologiska whisky som de producerat på Gotland.

– Vi förstod rätt tidigt att det skulle bli tryck på de gotländska butiker som saluför whiskyn, men att det skulle bli så långa köer var en trevlig överraskning, säger Gotland Whiskys marknadschef Björn Pettersson.

De första intresserade var redan på plats en timme innan öppning. Sen fylldes leden på successivt. När dörrarna till butikerna öppnade var det långa och ringlande köer. I Visby hade drygt 300 personer samlats och det var liknande scener i Slite och på Hemse.

– Helt otroligt spännande det här, säger en överrumplad Anders Stumle VD på Gotland Whisky. Trots att butikerna ransonerade flaskorna den första dagen (max två flaskor per köpare), så sålde de nästa slut hela lagret på en gång, fortsätter han.

Efter två dagars försäljning är drygt 80% av den totala produktionen distribuerade till butikerna på Gotland och till Systembolagets centrallager, totalt rör det sig om 11 000 flaskor av den första editionen Isle of Lime Roma.

– Vi är väldigt imponerade över hur personalen på butikerna ställt upp och hur de hanterat anstormningen. Med tanke på det tryck de har så här års så är det bara att tacka för deras tålamod och den energi de lagt ner för att få ut whiskyn, säger Björn.

– Vi hoppas nu att alla våra aktieägare hinner köpa sina flaskor innan de tar slut. De är över 2200 stycken och jämt utspridda över hela landet, säger Anders. Aktieägarna har sedan tidigare erbjudits köpa av de två första editionerna av Isle of Lime. Både Shareholders Edition – 2016 och Shareholders Edition – Svaide som släpptes i november 2016 och mars 2017 sålde slut i det närmaste omgående.

– Nu tar vi nästa steg i produktionen och tar sikte på nästa utgåva av Isle of Lime. Den lär dock inte komma ut på marknaden förrän till nästa år, avslutar Björn Pettersson och Anders Stumle.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login