Go Green – Få en grön fix

Av den 23 juli, 2017
Nyhet i serien expertansiktsmasker - Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask!

Föroreningarna ökar, det är dags att kämpa emot!

År 2030* kommer 60 % av världens befolkning att bo i städer. Föroreningarna är inte bara dåliga för naturen, de är också hudens värsta fiende.

Föroreningar kan orsaka skador på cellnivå, torr hud, inflammationer, pigmentering och för tidigt åldrande av huden. Att effektivt avlägsna föroreningar från huden har blivit en vital del av alla hudvårdsrutiner.

”Vacker hud börjar med hälsosam hud. Att lägga ansiktsmask regelbundet hjälper till att avlägsna inte bara föroreningar utan även överflödigt fett, makeup och smuts från hudens yta, för en mild men ändå djup rengöring.”, Dr Christine Choi Kim, dermatolog, The Body Shop.

Få en grön fix – stå emot föroreningar med en ny djuprengörande mask!
Grön är verkligen färgen som gäller för 2017. Därför är The Body Shop stolta över att kunna presentera ett kraftfullt nytillskott i sin serie med expertansiktsmasker. Den 100 % veganska masken avlägsnar föroreningar, rengör på djupet och hjälper till att förhindra att föroreningar håller sig kvar på huden.

”Te, som är fullt av katekiner och polyfenoler, användes från början som en medicin. Japanerna tog det ett steg längre och satte det gröna teet i centrum av en ceremoni som har fortsatt att utvecklas i över 1 200 år.”, Jennifer Hirsch, skönhetsbotanist för The Body Shop.

Nu lanseras nya Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask
Berikad med Matcha – grönt te från Kakegawa i Japan, och maskrosextrakt för att avlägsna föroreningar och orenheter i huden. Masken är naturligt exfolierande med luffapartiklar, och har en krämig formula som tar fram en fräsch hud med lyster.

Visste du att…?
Din hud kan inte dra full nytta av en bra daglig rutin om lagren av föroreningar och orenheter inte tas bort först. Nya Japanese Matcha Tea Mask djuprengör huden och avlägsnar de föroreningar som byggs upp under veckan, förbereder huden för veckan som kommer och hjälper dina övriga produkter att prestera som de ska.

Vanda Serrador, Hudvårdsexpert på The Body Shop, tipsar om bästa rutinen i fyra steg!

Green Matcha Pollution Clearing Ritual:
Efter en mild rengöring med din vanliga The Body Shop-rengöring, blöt en Muslin Cloth i varmt vatten och lägg den över ansiktet. Droppa på ett par droppar av The Body Shops eteriska oljor för maximal avkoppling.

Applicera masken på fuktad hud med hjälp av en Mask Brush. Fortsätt med en lätt massage, börja på din panna och rör dig i stora cirklar över ansiktet. Arbeta dig inåt mot näsan.

Cirkla runt ögonen och låt sitta en kvart, medan du mediterar. Skölj av med varmt vatten. Använd cirkelrörelser för att ge en mild exfoliering. När masken är helt avlägsnad, doppa din Muslin Cloth i kallt vatten och lägg den över ditt ansikte i en minut för att hjälpa porerna att dra ihop sig.

Avsluta med British Rose Petal- Soft Gel Toner för lenare hud, eller Chinese Ginseng & Rice Milky Toner för mer lyster.

Ny hudvårdsrutin som matchar din mask
Skapa din egen naturligt fräscha hudvårdsrutin genom att mixa och matcha maskerna med de här nya veganska tillskotten i serien. Att bli så veganska som möjligt är en viktig del av The Body Shops åtagande, och det är en livsstil de gärna stödjer med ett växande urval av veganska produkter.

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Milky toner – i butik 15 augusti i Örebro
Mixa med vatten, så lite eller mycket som behövs för att få en anpassad exfoliering av huden. Tar direkt fram en lenare, jämnare hud med mer lyster. Supermild och berikad med Community Trade-producerad sesamolja.

British Rose Petal-Soft Gel Toner, i butik 15 augusti i Örebro
Extramild och fuktighetsbevarande toner genomsyrad av äkta rosenblad gör huden ljuvligt mjuk och ger härlig lyster. Skapad utan alkohol och berikad med Community Trade-producerad ekologisk aloe vera.

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask, i butik 15 augusti i Örebro
En ansiktsmask som avlägsnar föroreningar, rengör på djupet och hjälper till att förhindra att föroreningar håller sig kvar på huden. Berikad med matcha – grönt te från Kakegawa i Japan, och maskrosextrakt.

Hjälp till att skydda den Indiska Elefanten
De indiska elefanterna behöver hjälp. De tillhör en hotad art, och antalet elefanter har minskat med hälften på bara tre generationer. Utan hjälp kommer antalet fortsätta att minska. Tillsammans med World Land Trust och Wildlife Trust India hjälper The Body Shop till att låta elefanter som skilts åt av skogsskövling mötas igen, genom att bygga en naturlig korridor – en biobro. Varje köp skyddar och återskapar en kvadratmeter biobro som gör det möjligt för elefanterna att på nytt nå varandra och återförenas.

Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

*Euromonitor International Competitor Analytics Model

You must be logged in to post a comment Login