Glasögonstylist tipsar om vårens och sommarens trender

Av den 26 april, 2017

Klara färger, transparenta bågar, retro och spegelglas: vårens solglasögon är vågade och det finns ett brett spektrum av stilar att välja mellan. Synoptiks glasögonstylist Helene Hjertberg tipsar om vårens och sommarens trender.

I vår ser vi en stor bredd av modeller och stilar, så alla lär hitta något som man gillar. För de som är lite mer vågade finns det många möjligheter att ta ut svängarna. Retrotrenden är fortsatt stark med framförallt runda bågar, men även retrobågar som är raka över ögonbrynen, så kallad flat top. Tidigare har det varit en del pasteller, men nu är det klara färger som tar plats och även sköldpaddsmönstrade bågar. Vill du vara helt rätt så satsa på färgade spegelglas på solglasögonen i sommar, säger Helene Hjertberg, optiker och glasögonstylist på Synoptik.

Retro en genomgående trend
Det är inget tvivel om att retro är inne, det är många ikoniska modeller som kommer tillbaka och det återspeglas i nästan alla kollektioner. De runda bågarna som var populära redan förra året har sällskap av flera klassiska modeller som cat eye, browline och pilotmodeller med dubbla bågar.

Sköldpaddsmönster, klara färger och transparens på bågarna
Denna vår är fylld av färger, och det är klara färger som rött, grönt, blått, gult och rosa som gäller främst. Antingen som en detalj eller på hela bågarna. Den största genomgående färgtrenden är dock sköldpaddsmönstrade bågar, i klassisk brun eller i andra nyanser som rosa och rött. En annan vågad stil som är fortsatt het är de transparenta bågarna.  Även här kan man gå hela vägen med helt transparenta bågar, som vi ser bland annat hos Heritage, eller endast ha en liten detalj. En variant på trenden är bågar som går ut från glasen och skapar spännande former och uttryck, vilket syns bland annat hos solglasögon från Michael Kors.

Nedtonat sportigt
Sportigt men ändå stiligt är en modetendens som syns i såväl klädväg som hos solglasögon. Det är den sportiga stilen som tonats ner lite och passar såväl till jobb som till vardag. Det ska vara snyggt och bekvämt samtidigt. I solglasögonmodet återspeglas det bland annat i färgklickar, i gummidetaljer och kolfiber, små detaljer som ger en sportig känsla.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login