Från pojkrummet till världen till Ritz Nightclub

By on 17 december, 2017

Det har gått 25 år sedan de tog sina första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås, över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner de sig faktiskt hungrigare än någonsin, att de blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.
 

För att fira detta ordentligt bestämde sig Looptroop Rockers i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta var årsdagen för deras första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!
 
Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som de lärt känna längs vägen.
 
Vissa låtar är givetvis redan färdigställda, men skapandet kommer att fortgå under dessa veckor. Inte ens Looptroop Rockers vet hur det kommer låta.
 
Det hela började med att de kände sig för otåliga för att sätta sig ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Looptroop Rockers ville istället göra det på ett, för deras, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.
 
I höst kommer Looptroop spela runt om i Sverige, i Tjeckien och Slovakien. Till våren 2018 gör de Tyskland och förhoppningsvis mer Europa!

Looptroop Rockers kommer till Ritz Nightclub fredag 22 december!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login