Fonterutoli Chianti Classico 2015 – århundradets årgång

Av den 7 juli, 2017

Fonterutoli från familjen Mazzei är en mästerlig Chianti Classico som alla andra i distriktet mäter sig mot, 2015 är en sensationellt bra ny årgång med en lagringspotential som är anmärkningsvärd för prisklassen. Nu rullar den nya stjärnårgången ut i Systembolagets butiker!

Francesco Mazzei har lite erfarenhet att falla tillbaka på när det gäller att ranka årgångar. Hans förfäder har gjort vin i Chianti sedan 1435 och han svävar inte på målet när han beskriver 2015:

”Det är lätt den bästa årgången på hela 2000-talet. Vädret var perfekt och kvaliteten på vinerna är helt extraordinär!” Utomstående bedömare har till och med klassat årgången som den bästa på femtio år”, säger Francesco Mazzei.

Fonterutoli Chianti Classico är ett härligt vin att dricka ungt, men med alla de egenskaper som garanterar ett långt vinkällarliv. Det utvecklar komplexa mognadstoner med ytterligare lagring. Tio år eller mer är inget problem under goda förhållanden. Kanske är det Systembolagets mest prisvärda lagringsvin under 150 kronor.

Druvorna till Fonterutoli är handplockade från 120 utvalda odlingslotter. Basen är Sangiovese (90%) kryddad med Malvasia Nera, Colorino och Merlot. Vinet har lagrats ett år på små, franska ekfat (40% nya).

Fonterutoli 2015 är ett intensivt och smakrikt vin med perfekt balans. Doft och smak rymmer nyanserade inslag av mörka körsbär, plommon, rostade fat, kaffe, kryddor och mörk choklad. Lättgillat redan nu, men med ett långt och spännande liv framför sig!

| Nr 32229
| Fonterutoli Chianti Classico 2015
| 75 cl
| 149 kr

⇓⇓ Fonterutoli Chianti Classico 2015 finns här ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login