Det som är vårt avslutas med reading i Ramsberg

Av den 5 april, 2017
Det som är vårt - reading i Ramsberg.

Torsdag 20 april 18.00 hålls en kostnadsfri reading av pjäsen Det som är vårt i Ramsberg – platsen där verklighetens biblioteksuppror utspelat sig. Det som är vårt har under våren hyllats av såväl kritikerkår som publik och spelar nu sina sista föreställningar på Örebro Teater. Den allra sista föreställningen äger rum på lördag 8 april.

I den lilla orten Boberg, någonstans i Örebro län, nås en grupp människor av beskedet att biblioteket, byn sista mötesplats, ska stänga igen. Trots att de alla kämpar med stort och smått i sina liv, trassliga relationer, stress på jobbet, struliga barn och att försöka låta bli att äta godis – så samlas de i en känsla av att en gräns är nådd. Biblioteket är inte vilken plats som helst. Böckerna måste räddas.

Det som är vårt är en varm och mycket humoristisk pjäs om det stora och det lilla, och en hyllning till kraften i att få nog.

Pjäsens berättelse är fiktiv, men mötet med eldsjälarna bakom Biblioteksupproret har varit en ovärderlig del av vårt arbete. I Ramsberg skedde verklighetens biblioteksuppror, där byborna gömde bibliotekets böcker efter beskedet om att det skulle läggas ner. Nu har ramsbergsborna efter en lång kamp fått igenom att få öppna ett kulturcentrum i bibliotekets lokaler, och inom kort åker böckerna upp på hyllorna igen i byn.

Vi är mycket stolta över att kunna avsluta vår spelperiod med en reading av Det som är vårt i Ramsbergs Församlingsgård, torsdag 20 april 18.00. Evenemanget arrangeras i samarbete med Bibliotekets vänner och är kostnadsfritt, men föranmälan krävs till 0708-26 33 59 alt. kulturcentrum.ramsberg@gmail.com

» Mer info här «

Kultur & Musik | Ramsberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login