Born to be wild, nya Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm

Av den 18 juni, 2017
Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm, en mångsysslande skönhetsprodukt med gott samvete. Lanseras i butik i Örebro 11 juli.

Tatueringar? Hudmärken? Torr hud? Här är hjälpen.The Body Shop presenterar Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm, en mångsysslande skönhetsprodukt med gott samvete. Den består till 100 % av ingredienser av naturligt ursprung.

Den oljerika konsistensen är svårfunnet bra för att ta hand om tatueringar, vårda hudmärken och med sin sköna formula rent allmänt hjälpa svårvårdad hud:

 • Fräschar upp intrycket av tatueringar
 • Intensivt vårdande för riktigt torr hud
 • Minskar intrycket av hudmärken

Historien bakom den här kraftfulla produkten tar sin början i hjärtat av Amazonas. I århundraden har olika samhällen i Amazonas förlitat sig på kraftfulla naturliga ingredienser för att vårda skadad och tatuerad hud. Samma naturliga oljor används för att berika Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm.

Less is more

 1. Community Trade-producerad ekologisk babassuolja 
  Från Maranhão, Brasilien
  Tack vare höga halter av lipider, främst laurin-, myristin- och palmitinsyra är den extremt fuktighetsbevarande och känd för sina vårdande egenskaper när det handlar om att hjälpa hudens naturliga barriär. Traditionellt använd på torr, kliande hud med obalans i lipiderna.
 2. Ekologisk andirobaolja
  Från Maranhão, Brasilien
  Innehåller höga halter av lipider, främst olein- och palmitinsyra och glycerin. Känd för sina lenande egenskaper. Traditionellt använd för att vårda och lena stressad hud.
 3. Bisabolol från candeiaträd
  Utvinns ur barken på candeiaträdet och används traditionellt för att lena och vårda huden. 
 4. Solrosfröolja
  Utvinns ur solrosfrön som innehåller höga halter av lipider med linolsyra, känd för att fuktighetsbevara och balansera huden. 
 5. Community Trade-producerat bivax
  Från Kamerun.
  Bivax är en naturlig mjukgörare, och innehåller ingredienser som verkar fuktighetsbevarande genom att smälta in i huden. 
 6. Solrosfrövax 
  En naturlig mjukgörare som kompletterar funktionen och egenskaperna hos bivaxet. 
 7. Cera bellina-vax
  Ett derivat av bivax som används för att förbättra de sensoriska egenskaperna i konsistensen så att det känns behagligare på huden. 
 8. E-vitamin
  Används som antioxidant för att förhindra att oljorna och vaxerna oxiderar och förlorar sin doft och sina egenskaper. 
 9. Citronsyra från citrus
  Används som pH-justerare i produkten. 

Stå upp, stöd befolkningen, rädda regnskogen
Varje såld Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm ger hjälp att bygga biobroar som skyddar hotade arter. Det kommer också att göra stor skillnad när det handlar om att stödja de lokala samhällen som levererar de naturligt inspirerade ingredienserna till produkten. 

Community Trade är en del av The Body Shops hjärta. Man har köpt in ingredienser och accessoarer av hög kvalitet från kunniga producenter runt om i världen i 30 år – då är det inte mer än rätt att ge tillbaka genom att berika deras samhälle och miljön omkring dem. 

Ekologisk babassuolja från Maranhão i Brasilien är bara en av de Community Trade-producerade ingredienser som berikar Amazonian Saviour™ Multi-Purpose Balm. 

Handeln med The Body Shop ger en rättvis lön, och stödjer dessutom i att lobba för babassuodlande samhällen, för att hjälpa till att skydda deras arbete och den lokala biologiska mångfalden. 

Amazonian Saviour™ Multi‑Purpose Balm finns i The Body Shops butiker i Örebro från 11 juli, 50 ML kostar 115 kr.

14 kr från varje såld Amazonian Saviour™ Multi‑Purpose Balm går till att bygga biobroar som skyddar hotade arter och samtidigt hjälper samhällen att leva mer hållbart.

Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login