gtvplay-970-05

Björn Rosenström kommer till Ritz

Av den 17 oktober, 2017

På fredag kliver Sveriges okrönte kung av partymusik upp på Ritz scen, det är ingen annan än Björn Rosenström med band som kommer till Örebro för att förgylla kvällen.

Björn Rosenström
Född 8 augusti 1970 i staden Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare som tidigare har upprätt som trubadur. Numera har han Det jävla bandet med sig under konserterna och på de senaste skivorna. I det jävla bandet spelar även hans bror Markus Lindvall.

Björn Rosenström växte upp i Sävedalen i Partille utanför Göteborg. Förutom att Rosenström är låtskrivare och artist är han också jurist; han har en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Rosenström läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

När Björn Rosenström var klar med studierna år 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan Låtar som är sådär. Skivan tog bara en och en halv dag att göra. Björn tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i Sverige. Efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Under loppet av ett år såldes plattan utan marknadsföring i 110 000 exemplar och den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan.

Under åren som följde arbetade Rosenström både med musik och juridik; han arbetade bland annat som tingsnotarie vid tingsrätten i Mariestad i två år, men så småningom valde han att satsa helt på musiken genom sitt bolag Rosenström Musik AB.

Jonas Rosenström var en hörnsten i Rosenström Musik och medlem i Det Jävla bandet fram tills våren 2011 då han valde att satsa på en ny karriär.

I juni 2012 släpptes näst senaste albumet Olämpliga låtar, 15 veckor på topplistan med en 8:e plats som bästa placering.

Jonas Rosenström var en hörnsten i Rosenström Musik och medlem i ”Det jävla bandet” fram till våren 2011 då han valde att satsa på en ny karriär. I juni 2015 släpptes det senaste albumet ”tuff pipa”, och 2016 kom singeln Cuatro Klamydias.

Björn Rosenström kommer Epic, Ritz Nightclub fredag 20 oktober.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login