Äntligen dags att inviga årets OpenART

Av den 12 juni, 2017

Vi gillar att vara lite hemliga, vi i teamet bakom OpenArt. Nu kan vi knappt hålla oss längre, men vi tror vi har lyckats hålla spänningen uppe hos alla ni andra som inte vet det vi vet…

Men här kommer det: Invigning av OpenArt den 18 juni klockan 13, mitt på Olaigatan. Utanför Örebro Konsthall, mittemot Slottet vid Henry Allards park, brakar det loss med en happening med magnitud. Så där som det brukar vara när OpenArt sparkar igång. Förutom namnmarkörerna som Slottet och parken intill Järntorget, kommer Olaigatans OpenArt-del att vara mycket synlig för alla och envar: Den blir …

Vi har haft den rosa gatan och den gröna och nu blir den alldeles, alldeles? Vad ska vän av ordning säga, vi älskar det! Den målade gatan är ett samarbete mellan OpenART och Stadsbyggnadskontoret, Örebro kommun.

Okej invigning med stort I, men vad bjuder den på? Det tänker vi förstås hålla hemligt tills det är dags. Varför ändra på ett så spänningsskapande koncept?!

Innan dess vill vi glänta på dörren till en av de konst-intensivare platserna i årets utställning. Den är en ny företeelse även för oss: Artstation. Två våningsplan på flera tusen kvadratmeter med fotografi, måleri, installationer, och videoverk.

Vi vet alla hur lynnigt sommarvädret kan vara i vårt land, därför hittar den som söker spännande konst det även på flera platser inomhus under OpenArt 2017. En betydande del ryms i år på Artstation. Det är den typen av lös-konst som kräver att man stiger in från gatan. Vi lovar att det inte på något sätt blir en sämre upplevelse än av den konst som finns på plats ute i stadsrummet. Och precis som där är det på publikens egna villkor! Ett möbelmagasin har blivit ett av stans största gallerikluster med café-del dessutom. Bara så där.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login