Absolut Mixt en skön törstsläckare för sommaren

Av den 13 maj, 2017

Absolut Vodka har släppt en så kallad alkoläsk som i mitt tycke är av det vuxnare slaget.

Absolut Mixt som drycken heter är naturligt smaksatt med bär och frukt samt är lätt kolsyrad. Den finns för närvarande i smakerna Bluberry & Lime samt Cloudberry & Apple.

Flaskan man levererar Absolut Mixt i är väldigt lik den klassiska Absolut flaskan och har en volym av 275 cl samt är utrustad med skruvkapsyl för bekvämlighetens skull.

Så hur smakar de?

Vi börjar med Blueberry & Lime.
Doften är fruktig och frisk med inslag av blåbär. Smaken är uppfriskande och lätt syrlig, inte alls söt som man är van vid att denna typ av färdigdrinkar brukar vara och med en tydlig blåbärssmak där limen får spela andrafiol. Jag skulle vilja säga att syran är ungefär som en bra russian tonic.

Cloudberry & Apple.
Här känner man en svag doft av äpple och toner av hjortron men på det hela taget är doften väldigt svag.

Smaken är något mindre syrlig än Blueberry & Limen men är fortfarande långt från söt, syran kan närmast jämföras med den hos solmogna gröna sommaräpplen. Även i smaken så är det äpplet som dominerar men hjortronsmaken liksom lägger sig runt äpplet och kompletterar det fint.

Jag ser dessa två drycker som ett utmärkt exempel på att det går utmärkt att göra bra alkoläsk och med en alkoholhalt på 4,5% så får man möjligheten att njuta några innan det är dags att gå och lägga sig.

Detta kan bli sommarens dryck.

Absolut Mixt Blueberry & Lime
Pris: 21:90 kronor
Nummer: 82280

Absolut Mixt Cloudberry & Apple
Pris: 21:90 kronor
Nummer: 83409

Absolut Mixt Blueberry & Lime och Cloudberry & Apple får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login