IBF Örebro visade mest kyla vidare mot SSL

By on 18 mars, 2017
Arkivbild

IBF Örebro åkte till Kalmar för den avgörande matchen i kvalserien mot FBC Kalmarsund, det var FBC som hade lärt sig läxan bäst och inledde matchen med ett högt tryck och snabbt spel. Örebro

Första perioden inleddes av ett Kalmarsund som vårdade bollen bra och lät den rulla mellan spelarna, något som ledde till en ganska bra chans i matchinledningen. FBC startade målskyttet genom Kim Nilsson som gör 1-0 4.07. Örebro kvitterade genom Marcus Ekengren, 1-1 efter 8.33, målet kom efter en bra press från hemmalaget. Kalmarsund 2-1, Oskar Andersson 12.31. Perioden avslutades bäst av Örebro och hade skärpan varit bättre i avsluten hade Örebro kvitterat.
Periodresultat 1-2.

Andra perioden började med ett fartfyllt spel från bägge lagen, där spelet böljade fram och tillbaka. 4.30 in i den andra var det Örebro som fortsatt var det bättre laget, IBF var i det läget närmast ett mål. Örebros fina spel gav utdelning och IBF kvitterade till 2-2 av Aron Ohlsson, 9.20. Örebro åkte på en utvisning 9.20 för att få en till 50 sekunder senare, men kunde klara av den tack vare ett riktigt bra boxspel. Först med tre utespelare och sen med fyra, i det läget visade Örebro karaktär. IBF Örebro var det helt klart bättre laget i den andra perioden, FBC Kalmarsund såg tagna ut av stundens allvar.
Periodresultat 1-0, matchresultat 2-2.

Tredje perioden började Örebro som de avslutade den andra, men det var Kalmarsund som kom tillbaka och gjorde 3-2 5.32 av Simon Nilsson. FBC fortsatte på det inslagna spåret och gick fram till 4-2 7.49, det var Simon Nilsson som gjorde det igen. Det var Örebro som fick ett oerhört viktigt mål i 3-4, det var Marcus Hjelm som gjorde det. FBC Kalmarsund drog på sig en utvisning i den 16 minuten, Örebro var inte sena att utnyttja det efter 22 sekunder och kvitterade till 4-4. Resultatet stod sig perioden ut, en period som Örebro visade vilja och kom tillbaka på ett suveränt sätt.
Periodresultat 2-2, matchresultatet 4-4.

Förlängningen blev till en början öppen och bägge lagen ville mycket, efter några minuter in i perioden blev det en aning avvaktande och det smög sig in nerver i spelet. Förlängningen som höll på i 10 minuter slutade 0-0 och det kom att avgöras i straffar.
Periodresultat 0-0, matchresultat 4-4.

Straffar blev en nervkittlande tillställning där Örebro visade mest kyla och avgjorde matchen!

Sammanfattningsvis var det IBF Örebro som jobbade sig in i matchen, tog över och följde sin game plan till 100%. Laget visade upp en krigarinställning och gav aldrig upp, nu är det Örebro som är vidare till nästa kvalomgång och får möta antingen Gävle GIK eller Salems IF.