Lokalt | Tungt Örebro HK malde ner Frölunda Indians

By on 21 februari, 2015

Det var ett speedat tungt Örebro Hockey som tog emot Frölunda Indians i Behrn Arena under lördagskvällen, ett Örebro som igår freda var på besök i Leksand och tog en riktigt viktig skalp. Vilket till en början kändes som att det satt kvar i benen, en synvilla skulle det visa sig.

För det blev till en första period där Frölunda Indians stod för de hetaste chanserna, var med i Örebros tempofyllda hockey som just nu genomsyrar laget. Men nu hör det till saken att Örebro har en ”vägg” i målet i form av Július Hudáček som såg till att Örebro inte släppte in något bakåt trots ett par riktigt vassa chanser för Frölunda, och en Marko Antilla som lagom till slutspel har hittat en form som gör honom mer eller mindre ostoppbar, dessa två tillsammans med ett homogent lag är aldrig lätt att möta.

Det var Örebro som i slutet av första genom en spelvändning kunde göra det viktiga 1-0 målet, inte helt och hållet rättvist.

I andra perioden skulle det visa sig att Frölundas försök att hänga med i Örebros tempo skulle straffa sig, laget tappade allt egentligen och från den till den andra var det som dag och natt. Frölundaspelarna blev griniga, drog på sig onödiga utvisningar och Örebro spelade smart, vilket ledde till att Örebro kunde gå segrande ur perioden med en ledning på med hela 4-1.

Tredje perioden blev en aning avslagen även om Frölunda kunde göra 4-2 så blev det ingen riktig nerv och Örebro HK hålla matchen ut för att inför ett fullsatt Behrn Arena (5 200 åskådare, igen) vinna.

Det ska även tilläggas att kvällen match var en Pride-match, där både lag som fans tog ställning i allas jämlikhet, och att när det var dags för ”Hudashow”(som sig bör) efter matchen mellan Örebro HK vs Frölunda Indians så uppträdde valda spelare ledda av Hudáček att uppträda till låten YMCA. Det här var en kul match i dubbel bemärkelse!