Seger för Örebro Innebandy idag

By on 17 november, 2013

Det blev en dramatisk match när Örebro Innebandy besegrade Höllviken med 6-5 idag. Avgörandet kom med bara ett par minuter kvar av matchen.

Inför den tredje perioden stod det 3-3 och bägge lagen gick för seger i vilket bidrog till en målfest i Nya Idrottshuset. Tillslut var det hemmalaget som gick segrande ur striden.

Första perioden
Matchen mellan Örebro och Höllviken började i ett högt tempo där bägge lagen skapade flera kvalificerade målchanser. Örebro fick tidigt en skada på Alexander Eckerwall.

Även om det förekom många skott på mål och ett högt tempo i matchen dröjde det till den 10 min innan det första målet kom. Örebro tog ledningen med 1-0 genom Suad Sofovic.

Hemmalaget gjorde även 2-0 innan Höllviken satte sin reducering. Med ca 25 sek kvar av perioden gjorde Örebro 3-1 och det blev pausresultatet.

Andra perioden
Tempot och spelbilden såg i den andra perioden identisk ut med den första. Skillnaden var att Höllviken fick tidigt in en reducering till 3-2.

Matchen blev återigen en jämn historia där Höllviken gick för en kvittering och Örebro jobbade bra i sitt försvar.

Tillslut hittade Höllviken målet igen och kunde kvittera till 3-3 och det blev resultatet inför sista perioden.

Tredje perioden
Höllviken tog för första gången ledningen i matchen när de satte 3-4 i den sista perioden. Det skulle även bli en målrik avslutning på matchen.

Örebro kvitterade till 4-4 och skulle även ta ledningen med 5-4. Höllviken kom tillbaka och satte 5-5. När publiken gick och väntade på att det skulle bli övertid avgjorde Jim Genberg för Örebro. Slutresultatet blev 6-5.