Föreläsning i Lindesberg om hur det dansades förr

By on 11 augusti, 2021

Söndag 22 augusti kl 10:30 bjuder Örebro Läns Folkmusikförbund (ÖLFM) in till föreläsning på Lindesbergs Stadsbibliotek med Thomas Fahlander som talar utifrån sin bok ”Gift dig aldrig med en spelman” om vad som faktiskt spelades på fest och kalas före folkdanslagens tid. 

”Vi ser detta som en del av ett projekt där vi planerar även dans- och låt-kurs framöver som ett led i att närma oss hur det kan ha dansats och spelats i Linde Bergslag före folkdanslagens tid”, förklarar Anna Johansson som även meddelar att föreläsningen avslutas med låtutlärning för de som vill.

Biljetter till evenemanget finns på Lindesbergs stadshotell (0581 81140).

Om boken ”Gift dig aldrig med en spelman – röster om folkmusik i Dalarna, från Isakes Kisti till Päkkos Gustaf” av Thomas Fahlander

”Följ med till Dalarna, en plats befolkad av egensinniga spelmän: Isakes Kisti, Sparf Anders, Knis Karl, Björs Olle, Lapp-Nils, Hans Haglöf, Anders Frisell och Päkkos Gustaf. Alla var inte spelmän, förstås – här finns även Päkkos Svea. Utan henne, ingen Bingsjöstämma. Här finns berättelsen om de första spelmanslagen, men också om hur rivningen av Klarakvarteren i Stockholm blev starten till gröna vågen, vilken i sin tur gav skjuts åt folkmusikvågen. Thomas Fahlander tar dig med på en resa genom folkmusikens historia i Dalarna, så som du aldrig har upplevt den förut. Rikt ilustrerad.”

» Mer information här «

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login