Örebro Hockey föll borta mot Frölunda

By on 14 november, 2019

Svenska Hockeyligan startar om igen nu efter landslagsuppehåll och Örebro åkte till Göteborg för match mot Frölunda HC i den 17 omgången, Örebro hade inför matchen bara en förlust på de tio senaste matcherna.

Noterbart var att Frölunda fick en trio spelare skadade i senaste omgången av CHL, det var inga mindre än lagkapten Joel Lundqvist, Brandon Gormley samt Johan Sundström som fick bryta. Under uppehållet har Örebros tränare Niklas Eriksson och kompani finslipat på de detaljer som de tycker att laget borde förbättra, trots en riktigt bra första tredjedel av serien finns det saker att styra upp.

Det blev en fartfylld jämn första period där bägge lagen kunde göra ett mål vardera, de kom under varsitt power play. Noterbart var att när Örebro drog upp farten hängde inte Frölunda med, men det gäller att ha orken för att hålla den kvalitén under en längre period. Andra perioden blev ingen rolig tillställning för Örebro, många utvisningar och ett effektivt Frölunda gjorde att hemmalaget tog ledningen med två mål. Tredje perioden kom att bli en tråkig del, grymt segt spel där Örebro sprattlade till då och då utan att få till något gjorde att inte kom ifatt.

Lång vila utan matchspel såg inte ut att passa Örebro som även om det såg lite bra ut i början, då det var segt, ostrukturerat och riktigt riktigt öppet bakåt. Tur att Dominik Furch finns och såg fortsatt stabil ut, även om det blev förlust. Att Frölunda hade inför matchen tappat nyckelspelare var ingen fördel för Örebro, som tack vare det skulle haft en bra chans till tre poäng om gästerna hade visat upp det spel de presterade innan landslagsuppehållet. Trots förlusten fanns det självklart ljusglimtar under matchen, när Örebro drog upp tempot han inte Frölunda med i svängarna men det såg inte ut som laget orkade fullt ut.

Vad än laget har sysslat med under det långa breaket så har det inte gjort Örebro vassare, inte som det såg ut i matchen borta mot Frölunda. Förhoppningvis är Örebro tillbaka i den form som innan kvällens match och kan visa upp det hemma mot Malmö Redhawks, Lördag 16 November 2019 omgång 18 Behrn Arena!

Matchfakta:

Första perioden andra minuten utvisning Frölunda, två minuter Jacob Moverare holding. Power play Örebro, mål andra minuten, Ryan Stoa 1-0. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg holding. Power play Frölunda, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen holding. Power play Frölunda, mål nionde minuten, Jacob Moverare 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 12 – Örebro HK 9

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki holding. Power play Frölunda, mål andra minuten, Simon Hjalmarsson 2-1. Tredje minuten utvisning Frölunda, två minuter Theodor Lennström interference. Power play Örebro, ingen utdelning. 15 minuten mål Frölunda, Nicklas Lasu 3-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä hooking. Power play Frölunda, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 12 – Örebro HK 11

Tredje perioden 2.30 minuter kvar lämnar Örebros målvakt Dominik Furch mål, spel 6-5 för Örebro. 19 minuten mål Frölunda, Patrick Carlsson 4-1 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 1-0 till Frölunda