Örebro kommun diplomerar Miljönär-vänliga företag

By on 5 november, 2018

Nu kan alla företag som jobbar med att laga, sälja second hand, dela, låna ut eller återanvända saker, ansöka om att bli Miljönär-vänlig diplomerade. Några som hittills blivit diplomerade i Örebro är Ge för livet, Reform och Myrorna.

Örebro kommun delar ut Miljönär-vänlig diplom för att tacka företag som inspirerar och uppmuntrar till hållbarare konsumtion. Alla företag som bidrar till en mer cirkulär ekonomi kan ansöka om att bli Miljönär-vänlig diplomerade. Till exempel: skomakare, skräddare, secondhand butiker, auktionsfirmor, bibliotek, mobiltelefonreparatörer och cykelreparatörer.

Miljönär-vänlig är en märkning som tagits fram av Avfall Sverige för att uppmärksamma företag som gör det möjligt för kunderna att laga, låna och återanvända istället för att köpa nytt. Märkningen ska inspirera och uppmuntra till hållbarare konsumtion och på så sätt minska mängden avfall i samhället och bidra till en bättre miljö. Hittills har till exempel Ge för livet, Reform och Myrorna blivit diplomerade i Örebro.

Läs mer på orebro.se/miljönär och se hela listan på Miljönär-vänliga företag i Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login