Örebro HK föll tungt mot Leksands IF

By on 10 februari, 2022
Arkivbild

Under torsdagen tog Örebro HK bussen till Leksand för att ta sig an Leksands IF för den 37 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro HK hade inför matchen vunnit fyra av sina fem senaste matcher och var i ett bra stim. Leksand å andra sidan vunnit tre av sina fem senaste matcher, senast med 8-4 mot Linköping. Så det var två lag i bra form som möttes.

Matchen började jämnt där båda lagen hade bra chanser, men i den åttonde minuten växlade Leksand upp och i den tionde minuten kunde hemmalaget ta ledningen. Sen var det Leksand för hela slanten och i den 13 minuten kunde de utöka ledningen till 2-0. I den 19 minuten åkte Joel Mustonen på en otäck tackling och blev liggande en bra stund så perioden blev avblåst i förtid. Det kunde dock Örebro vara glada över då Jonas Arntzen även hunnit rädda en straff i den 17 minuten. Perioden slutade 2-0 till Leksand.

Leksand fortsatte att dominera spelet i den andra perioden och kunde i den elfte minuten utöka ledningen till 3-0. Efter målet fortsatte Leksand att ligga på och den enda respit Örebro fick var under två powerplay. Med cirka fem minuter kvar av perioden drog  Robin Kovacs upp tempot och fick med sig resten av Örebro som kunde skapa några chanser och i den 19 minuten sätta reduceringen 3-1 genom Oliver Eklind. Det blev det sista som hände i perioden och den slutade 1-1.

Även i den tredje började Leksand spela med stort självförtroende. Men Örebro jobbade sig in i matchen och tog sakta över spelet, i samband med en utvisning i den tionde minuten kunde Leksand utöka sin ledning till 4-1. Det gick dock bara en minut innan Nicholas Halloran kunde reducera 4-2. Mot slutet fick Örebro en utvisning som i princip satte stopp för bortalagets möjligheter att kvittera. Matchen slutade 4-2 till Leksand.

Örebro börjar den här matchen oerhört svagt och skall man vinna matcher så får det inte ta 30 minuter av matchen innan man börjar komma igång. Nu såg i alla fall tredje perioden ganska bra ut och laget får bygga på den inför returmötet nu på lördag.

Nästa match möter Örebro åter Leksands IF nu på lördag den 12 Februari.

Matchfakta Leksands IF s Örebro HK

Första perioden

• 10 minuten mål Leksand, 1-0 Linus Andersson.
  • 13 minuten mål Leksand, 2-0 Linus Andersson.
  • 14 minuten utvisning Leksand, två minuter Emil Heineman Armbågstackling. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 17 minuten straff Leksand, Max Veronneau missade.
  • 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Holding. Powerplay Leksand, utan resultat.

Första perioden slutade 2-0 till Leksand.
Skottstatistik första perioden Leksands IF 24 – Örebro HK 6

Andra perioden

• 7 minuten utvisning Leksand, två minuter Calle Själin Interference. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 11 minuten mål Leksand, 3-0 Justin Kloos.
  • 13 minuten utvisning Leksand, två minuter Matt Caito Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 19 minuten mål Örebro, 3-1 Oliver Eklind.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 6 – Örebro HK 7

Tredje perioden

• 9 minuten utvisning Örebro, två minuter Nicholas Halloran Tripping. Powerplay Leksand, mål 4-1 Patrik Zackrisson.
  • 11 minuten mål Örebro, 4-2 Nicholas Halloran.
  • 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Tripping. Powerplay Leksand, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1