ÖSK Bandy gjorde det spännande

By on 9 februari, 2022

Omgång 28 i Elitserien Bandy och Örebro SK Bandy spelade mot Broberg/Söderhamn BS på bortaplan, inte mycket tid kvar nu i finrummet. Tredje sista matchen i Elitserien Bandy och klart för nedflyttning till Allsvenskan Bandy var det dags att ta sig en Broberg/Söderhamn, en match som ÖSK gjorde spännande men kom inte riktigt ända fram.

Broberg inledde matchen i ett furiöst tempo och tryckte ner Örebro ordentligt, när man hade spelat sju minuter hade hemmalaget redan gjort tre mål och man började undra om alla tiders målrekord i Elitserien skulle slås igen. Nu kom Örebro tillbaka och spelet jämnades ut, även om Broberg hittade vägar genom gästernas försvar så utökades inte ledningen. Det var en förväntad matchbild med hemmalaget i förarsätet med mycket bollinnehav,  när första halvlek var klar ledde Broberg med fem mål mot noll.

Inledningen av den andra halvleken blev inte lika intensiv från Broberg, trots det kunde hemmalaget dra ifrån med ett mål till. Efter det blev det gradvis en scenändring då Örebro kunde reducera bara tre minuter efteråt, sen trillade målen in till fördel Örebro, det stoppade när man bara hade två mål upp till Brobergs ledning. När man började få vittring vaknade hemmalaget till liv och skärpte till sig, ett drag som ledde till två snabba mål och slutresultatet skrevs till 8-5 till Broberg.

Även om ÖSK släppte in åtta mål blev det spännande när man i andra halvlek fick lite häng på Broberg, nu räckte man inte till för att nå fram till vinst eller poäng men man kom tillbaka gjorde det till match.

Bäst i ÖSK var trots åtta insläppta mål, målvakten Joakim Bergqvist, han är rent ut sagt fenomenal.

I den 29 omgången av Elitserien Bandy tar Örebro SK Bandy emot AIK i Behrn Arena, fredag 11 februari 2022.