BIK Karlskoga förlorade åter hemma

By on 22 oktober, 2021

BIK Karlskoga tog under fredagen emot IF Troja Ljungby hemma i Nobelhallen för den nionde omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som förlorade senast mot Tingsryd men som dessförinnan bara förlorat mot HV71. Troja Ljungby å andra sidan vann senast mot Almtuna men förlorade senast lagen möttes så de var sugna på revansch.

Det var Karlskoga som kom ut allra bäst och kunde i den fjärde minuten ta ledningen genom David Lindquist. Karlskoga fortsatte att spela bra men Troja Ljungby jobbade sig in i matchen och kunde i den 16 minuten kvittera. Karlskoga såg ändå bra mycket bättre ut än vad man gjorde mot Tingsryd. Efter 18 minuter och 30 sekunder fick Karlskoga en utvisning och Troja Ljungby tryckte på för ett ledningsmål, men Karlskoga red ut den första delen av utvisningen och perioden slutade 1-1.

Troja Ljungby började den andra perioden med 30 sekunder powerplay vilket man förvaltade och kunde återta ledningen. Men Karlskoga tryckte på för kvittering, men trots två powerplay så dröjde det till den 17 minuten innan hemmalaget kunde kvittera genom Kalle Jellvert. Dock måste man säga att Karlskogas powerplay var allt annat än godkända.

I den tredje perioden satsade Karlskoga på ett ledningsmål, men för många missade passningar och ett hemmalag som såg ganska slitna ut gjorde att Troja Ljungby kunde ta ledningen i den 12 minuten. Efter målet forcerade Karlskoga för en kvittering men man lyckades inte få in pucken i mål även om man hade ett flertal chanser. Matchen slutade 3-2 till Troja Ljungby.

Det är uppenbart att Karlskoga inte kan hålla uppe kvalitén i spelet med så många spelare borta så det är nog läge att tänka efter och inte få så många avstängningar. Till nästa match har man dock Willhelm Westlund och Mikael Eriksson tillbaks i laget och vi får hoppas att det kan göra skillnad.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 27 Oktober borta mot Almtuna IS.

Matchfakta:

Första perioden fjärde minuten mål Karlskoga, David Lindquist satte 1-0. Nionde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Hooking. Powerplay Troja Ljungby, inget resultat. 16 minuten mål Troja Ljungby, Oscar Öhman kvitterade 1-1. 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Tripping. Powerplay Troja Ljungby, inget resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – IF Troja Ljungby 5

Andra perioden  powerplay Troja Ljungby, mål Dennis Fröland 1-2. Sjätte minuten utvisning Troja Ljungby, två minuter Victor Romfors Interference. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Elfte minuten Troja Ljungby, två minuter Alexander Bjurström. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 17 minuten mål Karlskoga, Kalle Jellvert kvitterar 2-2. 19 minuten utvisning Troja Ljungby, två minuter Kevin Karlsson Cross-checking. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-1